Jó helyre megy - döntsön adójának 1 %-ról

Köszönjük, hogy felajánlásával segíti a Somogy megyei civil szervezetek működését!

 

A civil szervezetek nélkülözhetetlen szereplői a települések közösségi életének, részt vállalnak a társadalmi, szociális feladatokból. Rendezvényeikkel a közösségépítés meghatározó tényezői. Nagy hangsúlyt fektetnek az önkéntes tevékenységre, ez a jelenleg is tartó pandémiás időszakban igencsak előtérbe került. A Somogy Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a megyében működő civil szervezetek részére olyan komplex szolgáltatást nyújt, amely a működésük során felmerülő kérdésekre, fenntartásukat elősegítve szakmai tudást ad részükre, mellyel tevékenységeiket akadálymentesen el tudják végezni. 

 

A kampányról bővebb információ az alábbi linkeken található:

 

https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index?o=242

https://civil.info.hu/kezdolap/kampanyok/index?o=227

 

Felajánlás módja:

Magánszemélyként idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek. Az szja 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet. 

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2021. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.
up