Civil Díj 2017 2017. 01. 21., Szombat, 14:35

Civil Díj 2017

Civil Díj 2017
DÍJAK 2017. 01. 21. 14:35

A NIOK Alapítvány ismét felhívja a civilszervezetek figyelmét a Civil Díj programra, melynek keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaznak, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el a közelmúltban.

A pályázat fő céljai:

  • A Díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb projektjeiket (és ezzel segíteni a legjobbak 1% és egyéb adománygyűjtő kampányait);

  • A díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor szereplőinek szóló esemény meghonosítása, mely a civilek és partnereik fontos találkozóhelyévé, a kapcsolatépítés megkerülhetetlen szereplőjévé válik.

A Civil Díjakat az alábbi kategóriákban osztják ki:

  • Legnagyobb hatású projekt

  • Legjobb kommunikációs kampány

  • Legjobb együttműködés (akár civilszervezetek között, akár civil és állami szervezet között, akár civilszervezet és vállalat között)

  • Legígéretesebb új szervezet/civil start

  • Legsikeresebb adománygyűjtés

  • Egy ügy legjobb képviselete (legjobb lobbi/advocacy projekt)

  • Legjobb civil akció (olyan – spontán – megmozdulás, tevékenység, amellyel a szervezet egy aktuális helyzetre vagy problémára reagál frappánsan)

Pályázati feltételek

A pályázaton bármely, Magyarországon működő civilszervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A legjobb civil akció és új szervezet/civil start kategóriában magánszemélyek csoportja bejegyzett szervezet nélkül is beadhat pályázatot.

A pályázaton azon projektek, programok nevezhetők, amelyek jelenleg is futnak vagy 2016 során zárultak le. A Legígéretesebb új szervezet/civil rajt kategóriában olyan szervezet nyújthat be pályázatot, amely 2015. január 1. után alakult (a szervezet bírósági bejegyzése nem feltétele a pályázat benyújtásának). Pályázatot több szervezet közösen is benyújthat. A pályázaton nyertes szervezetek oklevélben részesülnek. A díj elnyerésével a nyertes szervezetek megkapják a Civil Díj 2017 logó használatának jogát.

A pályázó szervezetek pályázatukkal hozzájárulnak, hogy a nonprofit.hu a döntőbe jutott és díjazott pályázati projekteket sajtó és egyéb csatornákon keresztül a nyilvánosság felé közzétegye.

Bővebb információk a civildíj.hu oldalán elérhetőek.

up