HÉ! Siófok-térségi Helyi Érték Kulturális, Idegenforgalmi és Sport Egyesület

Település: Siófok
Járás: Siófoki
Tevékenység: turisztika kultúra sport
Irányítószám: 8600
Cím: SIófok, Mikszáth K. u.19/B.

Megmenteni az utókornak minél többet azokból a helyi értékekből, amelyek az elmúlt évtizedekben-évszázadokban Siófokon, illetve a Balaton környékén megteremtődtek. A múlt felkutatása és közkinccsé tétele mellett célunk a jelen gondjainak őszinte feltárása, értékeinek meghatározása, ápolása és a jövő értéképítő munkájának segítése.

A HÉ! a következő értékek megóvását, rendszerezését, feltárását tűzte elsődleges céljának:

a./ Siófok tánc-, zenei-, irodalmi-, művészeti múltjának felkutatása, bemutatása, a napjainkban zajló kultúrtörténeti értékek felkarolása, rendszerezése, megismertetése, a Siófokon - illetve később a Balatonnál - alkotó, vagy a városhoz, a Balaton régióhoz kötődő művészek megismertetése.

b./ Siófok sporttörténelmének felkutatása, dokumentumainak összegyűjtése, ismertetése, a napjainkban zajló sportélet sikereinek és gondjainak feltárása, bemutatása.

c./ Siófok - és a Balaton régió - természeti és épített környezetének feltérképezése, a múlt bemutatása, az építészetileg, illetve kultúrtörténetileg érdekes, értékes épületek felkutatása, bemutatása, a napjainkban zajló pozitív és negatív irányok behatárolása. d./ Siófok - és a Balaton régió - idegenforgalmi történelmének feltárása, jelenbeli helyzetének értékelése, s a fejlődést elősegítő jövőkép kialakítása, annak közkinccsé tétele.

e./ Siófok - és a Balaton régió - vendéglátásnak kiemelkedő történelmi személyiségei, intézményei, létesítményeinek felkutatása, bemutatása, a jelen kiemelkedő személyiségeinek bemutatása és bevonása, irányvonalak, tennivalók megjelölése a minőségi vendéglátás jövőjének érdekében.

f./ A HÉ! céljai megvalósítása érdekében rendezvényeket tarthat, kiadványok megjelentetését segítheti, illetve kiadványokat jelentethet meg.

up