NEA-18-M jelű „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018.” 2017. 12. 20., Szerda, 14:47

NEA-18-M jelű „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018.”

2017. dec. 15-én megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2018. évre vonatkozó, NEA-18-M jelű „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018.” című pályázati kiírása.

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2018. évre vonatkozó, NEA-18-M jelű „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018." című pályázati kiírása. A pályázat célja a magyar nemzeti civil önszerveződés működésének támogatása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásainak kiteljesedésében való segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulása és finanszírozása révén. A korábbi évekhez hasonlóan a pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő látja el. A NEA-18-M jelű működési kiírás egységes szerkezetben, egy pályázati kiírás keretében jelent meg. A pályázatokat legkésőbb 2018.01.15 és 2018.01.18 között, a pályázati kiírásban megadott, kollégiumonként eltérő időpontokban, az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER-ben) lehet benyújtani.

A felhívások az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatok

 

A pályázat célja

A pályázat célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulás révén.

Támogatható tevékenységek

A támogatás a civil szervezet alapcélja szerinti tevékenységei feltételeinek biztosítására szabadon felhasználható. Várhatóan egy másik pályázat keretében a civil szervezetek szakmai programjának támogatására is lehetőség lesz, hasonló támogatási összeggel.

A pályázat keretösszege

A rendelkezésre álló forrás 2.596.201.440 Ft.

A támogatás összege

Az elnyerhető összeg civil szervezetenként 3.000.000 Ft.

Így a keretösszeg figyelembevételével 800-nál több civil szervezet nyerheti el.

A jogusultak köre

A pályázat benyújtására jogosult civil szervezetek Magyarországon nyilvántartásba vett szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat: szövetségek, alapítványok, egyesületek.

Ledási határidő

A pályázatok leadásárára 1 hónap áll rendelkezésre, a határidő: 2018. január 15.

up