Megjelent EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen 2017. 03. 27., Hétfő, 12:18

Megjelent EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Nők a családban és a munkahelyen” című (EFOP-1.2.9-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 9 milliárd forint.

FELHÍVÁS

a nőket a család- és a munka összeegyeztetésében segítő projekt megvalósítására és Női Információs és Szolgáltató Központok (Nő-Köz-Pont) létrehozására

A Felhívás címe:

Nők a családban és a munkahelyen (standard)

A Felhívás kódszáma:

EFOP-1.2.9-17

Magyarország Kormányának felhívása költségvetési szervek és civil szervezetek számára1 a nők munkaerő-piaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a család társadalmi szerepének megerősítését és a társadalmi összetartás erősítését. Jelen konstrukció elsősorban a gyermekvállalási hajlandóság növelése, valamint a munkavállalás megkönnyítése és a munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérés révén segíti a cél teljesülését, hogy javuljon a családok anyagi helyzete, illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése.

A cél elérését a Kormány költségvetési szervek és nonprofit szervezetek együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 150 millió Ft - 200 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a Felhívásban meghatározottak szerint támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy projektjük megvalósításával hozzájárulnak:

  • Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) létrehozásához és működtetéséhez 
  • a nők atipikus foglalkoztathatóságának javításához, illetve az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítéséhez és elterjesztéséhez.
  • a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésének javításához a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében
  • a magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtéséhez
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A felhívástervezet az alábbi linken érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/efop-129-17-nk-a-csaldban-s-a-munkahelyen-

up