Megjelent az EFOP-2.4.2-17 - Lakhatási körülmények javítása 2017. 05. 09., Kedd, 13:26

Megjelent az  EFOP-2.4.2-17 - Lakhatási körülmények javítása

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakhatási körülmények javítása” című ( EFOP-2.4.2-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint.

FELHÍVÁS

A szegregált élethelyzetek javításának támogatására

A Felhívás címe:

Lakhatási körülmények javítása

A Felhívás kódszáma:

EFOP-2.4.2-17

Magyarország Kormányának felhívása szociális bérlakással rendelkező önkormányzatok, civil szervezetek, egyházi jogi személyek részére a szegregált élethelyzetek javításának támogatása érdekében, városi és nem városi jogállású települések esetében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségei javuljanak, kitörési lehetőséget nyújtva azon családok részére, akiknek felzárkózását lakhatási körülményeik is akadályozzák. A cél elérését a Kormány önkormányzatok, civil szervezetek, egyházi jogi személyek együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 5 millió – 30 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 100%-ának megfelelő összegű támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a városi és nem városi jogállású települések esetében szegregált élethelyzetek javításához;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A felhívástervezet az alábbi linken érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/node/63925

up