Megjelent az EFOP-1.3.8-17: Önkéntesség személyre szabva 2017. 03. 22., Szerda, 12:04

Megjelent az EFOP-1.3.8-17:  Önkéntesség személyre szabva

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Önkéntesség személyre szabva” című (EFOP-1.3.8-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,3 milliárd forint.

FELHÍVÁS

A fiatalok helyi társadalomba történő beágyazottságának elősegítésére

A Felhívás címe:

Önkéntesség személyre szabva

A Felhívás kódszáma:

EFOP-1.3.8-17

Magyarország Kormányának felhívása állami költségvetési szerveknek, civil szervezeteknek és egyházi jogi személyeknek a fiatalok számára, a középiskolai tanulmányokat követően fél-egy év tapasztalatgyűjtésre, és hasznos állampolgári tudások megszerzésének biztosítására a tudatos pályaválasztás megalapozása érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alapvető szociális készségek erősítését, lehetővé téve a célcsoport foglalkoztathatóságának későbbi fejlesztését és majdani munkaerő-piaci részvételüket.

A cél elérését a Kormány támogatás nyújtásával tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 30.000.000 forint - 225.000.000 Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a Felhívásban meghatározottak szerint támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • a fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően minimum fél év, maximum egy év tapasztalatgyűjtést, önkéntességen és társadalmi szolgálaton keresztüli tanulást biztosítanak a tudatos pályaválasztás megalapozása érdekében;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A felhívástervezet az alábbi linken érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/node/61759

up