Megjelent a VEKOP-7.3.6-17: Lépj egy fokkal feljebb! – Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása 2017. 11. 24., Péntek, 11:40

Megjelent a VEKOP-7.3.6-17: Lépj egy fokkal feljebb! – Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent „ Lépj egy fokkal feljebb! – Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása ” című ( VEKOP-7.3.6-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,193 milliárd forint.

FELHÍVÁS 

A középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának és arányának növelésére, továbbá a felsőoktatásba vezető út megerősítésére a Közép-magyarországi régióban 

A Felhívás címe:

Lépj egy fokkal feljebb! – Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása 

A Felhívás kódszáma:

VEKOP-7.3.6-17 


Magyarország Kormányának felhívása a gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, és kollégiumok, az egységes iskolák vagy összetett iskolák, valamint a közös igazgatású köznevelési intézmények (a továbbiakban: köznevelési intézmények) fenntartói részére, a középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának és arányának növelése, továbbá a felsőoktatásba vezető út megerősítése érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az oktatásba és a képzésbe, többek között a szakképzésbe történő beruházást a készségek fejlesztése és az egész életen át tartó tanulás érdekében. A cél elérését a Kormány a köznevelési intézmények támogatásával tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

 • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 20 millió Ft - 30 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. 
 • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a Felhívásban meghatározottak szerint támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

 • projektjük megvalósításával hozzájárulnak:
  • a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez,
  • a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növeléséhez,
  • a felsőfokú vagy annak megfelelő végzettséggel rendelkezők arányának növelése céljának eléréséhez,
 • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.   

A felhívástervezet az alábbi linken érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/vekop-736-17-lpj-egy-fokkal-feljebb-tovbbtanulst-erst-kezdemnyezsek-tmogatsa-1

up