Megjelent a VEKOP-7.3.5-17 - Iskolapad újratöltve - Második esély programok támogatása 2017. 11. 15., Szerda, 11:45

Megjelent a VEKOP-7.3.5-17 - Iskolapad újratöltve - Második esély programok támogatása

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Iskolapad újratöltve - Második esély programok támogatása ” című ( VEKOP-7.3.5-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 0,4 milliárd forint.

FELHÍVÁS 
 
A vidék népességmegtartó képességének javítására, a vidékről történő „minőségi elvándorlás” megakadályozására.

A Felhívás címe:

Iskolapad újratöltve - Második esély programok támogatása 

A Felhívás kódszáma:

VEKOP-7.3.5-17 


Magyarország Kormányának felhívása köznevelési intézmények, többcélú intézmények valamint szakképzési centrumok illetve fenntartóik számára, a végzettséggel nem rendelkező, tanköteles koron túli fiatalok középfokú tanulmányokba való visszavezetése, érettségi bizonyítvány, szakképesítés megszerzésének támogatása érdekében. 


A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az iskolarendszerből kikerült, végzettséggel nem rendelkező fiatalok képzettségének javítását, a hátrányos helyzetű illetve roma gyermekek érvényesülésének növelését a köznevelési és felsőoktatási rendszerben, ill. a nem formális és informális tanulásban. A Felhívásban foglalt feltételek mentén megvalósuló programok hozzájárulnak a fenti célok megvalósításához. 


Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 20 millió Ft - 40 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. 
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a Felhívásban meghatározottak szerint támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak:
    • a középfokú végzettséggel nem rendelkező, tanköteles koron túli fiatalok középfokú köznevelési intézményekbe történő beiskolázásához, az így beiskolázott fiatalok számának növeléséhez.  
    • a szakképesítéssel, érettségivel rendelkező fiatalok számának növeléséhez
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.   

A felhívástervezet az alábbi linken érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/vekop-735-17-iskolapad-jratltve-msodik-esly-programok-tmogatsa-1

up