Konferencia Európa Jövőjéről 2021. 07. 08., Csütörtök, 15:11

Konferencia Európa Jövőjéről

2021. május 9-én elindult a Konferencia Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat

 

2021. május 9-én útjára indult az Európa jövőjéről szóló uniós konferenciasorozat. Magyarország Kormányának célja, hogy az eszmecserében hazánk kormányzati szinten is minél aktívabban vegyen részt, ezzel is alakítva az Európa jövőjéről szóló vitát a magyar nemzeti érdek érvényesítése szellemében. A minisztériumok, háttérintézmények, civil szervezetek és diplomáciai képviseletek aktív szerepe elengedhetetlen a konferenciasorozat idején a hazai és nemzetközi tanácskozások, konferenciák szervezésében.

A Konferencia Európa Jövőjéről platformot biztosít az európai állampolgároknak, ahol megvitathatják Európa jövőjét, illetve részt vehetnek az ezzel kapcsolatos eszmecserében. Civil szervezetként is lehetőség van részt venni a programokon az alábbi három módon:

-a szervezet megosztja ötleteit

-ellátogat egy hozzá közeli eseményre

-részt vesz egy online eseményen, illetve megszervezi a saját személyes és/vagy online eseményét a Konferencia részeként

A szükséges információk, többek között a különböző útmutatók is megtalálhatóak a Konferencia többnyelvű digitális platformján  https://futureu.europa.eu/ magyar nyelven is. Az esemény előtt regisztráció szükséges a platformon, majd feltüntethető a saját esemény a térképen.

 

A részvételhez kötött események célkitűzései az alábbiak:

 

·         Európa jövőjével kapcsolatos építő jellegű párbeszéd elősegítése

·         Ötletekre és problémamegoldásokra való fókuszálás

·         Közös ötletek kidolgozása csoportokban

·         Egyetértésre jutni az ötletek kapcsán, és gondolataik megosztására ösztönözni az embereket

·         Közérthető, reprezentatív és a valóságnak megfelelő beszámolót közzétenni a Konferencia platformján

 

 

up